Kepez Spor Kepez Spor

TÜTÜNCÜ’DEN GÜREŞE DAVET 08/09/2015 10:00

TÜTÜNCÜ’DEN GÜREŞE DAVET


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 24–25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne tüm güreşseverleri davet etti. Sümer Ezgü ve Sevinç Akkaya’nın konser vereceği güreşe 42’si başpehlivan olmak üzere 650 güreşçi katılacak.



Pehlivanlar diyarı Antalya’da, ilk güreş heyecanı Kepez’de yaşanacak. 6. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri 42’si başpehlivan olmak üzere 650 güreşçinin katılımıyla 2 gün boyunca sürecek. Orhan Gazi’nin, Rumeli seferi sırasında Türk akıncılarıyla başlayan yağlı pehlivan güreşlerinin heyecanını, coşkusunu bu yıl da Antalyalılar’a, güreş severlere yaşatacaklarını ifade eden Tütüncü, “Bu etkinlikle, kuralları, kündesi, kemanesi, kılçığı, tırpanı, paça kasnağı ve yüzlerce güzel oyunu ile kültürel değerlerimizden biri olan yağlı pehlivan güreşlerinin, gelecek nesle aktarılmasına katkıda bulunacağız. Ata sporumuzun gelecek nesle taşınmasını, yaşatılmasını amaçlıyoruz. Tüm güreş severleri gerçekleştireceğimiz sezonun ilk güreşlerine davet ediyorum” dedi.



Güreşler, 24 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde, pehlivanların katılacağı yürüyüş ile başlayacak. 13.00’de ise minik boy güreşleri gerçekleştirilecek. Şenlik havasında geçecek güreşlerin ilk günün akşamında saat 19.30’da Kepez Belediyesi Spor Kompleksi Hasan Doğan Stadı yanındaki alanda Sümer Ezgü ve Sevinç Akkaya konser verecek. Final günü ise orta boy müsabakalarının yapılacağı güreş 10.00’da başlayacak. 13.00’de başpehlivan kura çekimi, 15.00’de güreş ağası seçimi ve 17.30’da ödül töreni ve kapanış gerçekleştirilecek.



Kepez Belediyesi 6. Geleneksel Yağlı Güreşleri’ne, Kırkpınar’da güreşen Recep Kara, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Mehmet Yeşil, Salih Torun, Sermest Bulut, Hasan Tuna, Savaş Yıldırım, Ali Gürbüz gibi 42 başpehlivan katılacak.