Kepez Spor Kepez Spor

TÜRKİYE KEPEZ’DE BULUŞUYOR 08/09/2015 10:00

TÜRKİYE KEPEZ’DE BULUŞUYOR


Kepez Belediyesi, Antalya’da bir ilki gerçekleştirerek, 13 ilin katılımıyla, kardeşliği pekiştirmek amacıyla “Hemşehri Dernekleri Arası Futbol Turnuvası” düzenliyor. Turnuvada, iller geleneksel kültürlerini ve folklorunu da sergileyecek.



Birlik ve beraberliğin tesisine büyük önem veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye’nin mozaiği olan Antalya’da yaşayan değişik illerin vatandaşlarını, yeşil sahada buluşturuyor. Tütüncü, Antalya Erzincanlılar Yardımlaşma Derneği’ni ziyaretinde, yapacaklarını söylediği hemşehri dernekleri futbol turnuvasını gerçekleştiriyor.
Antalya’da bir ilk olacak olan “Hemşehri Dernekleri Arası Futbol Turnuvası” 17 Mayıs’ta yapılacak. Birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak olan turnuvada, mücadele edecek olan iller, kültürlerini, folklorunu da tanıtacak.



Şöhretler Halı Saha Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan turnuvaya, 13 il hemşehri derneği katılıyor. Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya’nın organizatörlüğünde düzenlenecek olan turnuvada oynanacak olan maçlarının kurası da çekildi. Çekişmeli ve heyecanlı geçmesi beklenen maçları, profesyonel hakemler yönetecek.



Başkan Hakan Tütüncü de, birlik ve beraberliğin tesisi ve toplum içinde kardeşlik ruhunun canlı tutulması amacıyla bu turnuvayı düzenleme kararı aldıklarını söyledi.
Tütüncü, “Hemşehri derneklerinin renklerini, yaşam biçimlerini, tarzlarını ön plana çıkarıp bir sahada harmanlamak istiyoruz. Aşure tadında bir turnuva olacak.” dedi.
Türkiye’nin renklerini, kültürünü futbol turnuvasında buluşturacaklarını bildiren Başkan Hakan Tütüncü, şöyle devam etti: “Turnuvanın kupa törenini, sazlı-sözlü, halk oyunları gösterisiyle şölen havasında yapmayı planlıyoruz. Turnuvaya katılacak olan iller, yemek kültürlerini, halk oyunlarını da sergileyecekler. Böylece bu turnuva bir Türkiye kucaklaşması, buluşması olacak.”



Futbol turnuvasında, Ağrı, Bitlis, Burdur, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Hakkari, Kayseri, Muş, Konya ve Antalya Karadenizliler Derneği mücadele edecek.