Kepez Spor Kepez Spor

Kepez’den 10 bin yıldız adayı 08/09/2015 10:00

Kepez’den 10 bin yıldız adayı


Kepez Belediyesi’nin, Türk futbolunun alt yapı probleminin çözümüne örnek teşkil edecek olan ve 52 okuldan 9 bin 820 öğrencinin mücadele edeceği “Kepez’in Yıldızları Futbol Turnuvası” başladı.

Kepez Belediyesi, çocukları kötü alışkanlıklardan korumak ve futbol alt yapısına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla başlattığı Kepez’in Yıldızları Projesi’nin 2. ayağını da gerçekleştiriyor.

Proje kapsamında Kepez Belediyespor’un Futbol Alt Yapılardan Sorumlu Antrenörü Şakir Filiz’le birlikte 8 çalıştırıcı, geçtiğimiz aylarda ilçedeki 70 ilkokulda yetenek taraması yaptı. 2 ay boyunca 2, 3, ve 4. sınıflardan 15 bine yakın öğrenci yetenek taramasından geçirildi. Daha sonra seçilen bin 160 öğrenciye, hafta sonu Hasan Doğan Stadı’nda futbol eğitimi verildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün forma hediye ettiği bu öğrenciler, spor okuluna davet edilecek.

Turnuvada 491 takım mücadele edecek

Projenin 2. ayağı ise Kepez’deki ortaokulları kapsıyor. Yetenek taraması için 52 ortaokulun 5, 6, 7 ve 8. sınıfları arasında futbol turnuvası düzenleniyor. Gizli yetenekleri Türk futboluna kazandıracak olan turnuvada, 491 takımdan 9 bin 820 futbolcu, Kepez’in yıldızı olabilmek için ter dökecek.

Kepez’in Yıldızları Futbol Turnuvası, Ahmet Coşkun Bulut Ortaokulu ve Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri arasında Hasan Doğan Stadı’nda yapılan gösteri maçıyla başladı.

Çocuklara modern spor alanları

Coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Hakan Tütüncü de tribünleri dolduran öğrencilere şöyle seslendi: “Sizleri çok seviyorum. Sizlerin daha iyi bir eğitim alabilmeniz için çaba sarf ediyoruz. İstiyorum ki, bütün okullardaki öğrencilerimiz çok daha güzel ortamlarda spor yapsınlar. Kepez’in Yıldızları Futbol Turnuvası’nda hem çok güzel anlar geçireceksiniz hem de unutulmayacak hatıraları paylaşacaksınız. Bununla birlikte iyi sporcu olma yolunda mesafe alacaksınız. Hepiniz annelerinizin ve babalarınızın iftihar ettiği, öğretmenlerinizin çok sevdiği kişiler olacaksınız.”

Futbolcu olmanın imkanı

Tütüncü, turnuva ile çocukları spora teşvik etmeyi amaçladıklarının altını çizdi.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural da yaptığı konuşmada, “ Öğrencilerimizin yeteneklerinizi sergileyebileceği ortamları hazırlamak için her türlü gayreti gösteriyoruz. İstiyoruz ki, Kepez’deki hiçbir öğrencimiz benim yeteneğim vardı ama kendimi geliştirecek imkânlarım yoktu, demesin.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Hakan Tütüncü, tribünlere giderek, turnuvada mücadelece edecek olan takımların futbolcularına başarılar diledi.

Turnuva, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Yavuz Gürhan, Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile öğrenciler katıldı.

Kepez Belediyespor’a seçilecekler

Türkiye’de, milyonlarca kişinin ilgi gösterdiği futbola yeni yıldız adayları kazandıracak projenin uygulanması için de Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Kepez Belediyespor Kulübü’nün futbol antrenörleri, bir ay sürecek olan turnuvayı izleyecekler ve yetenekli öğrencileri kulübün bünyesindeki futbol takımlarına kazandıracaklar.