Kepez Spor Kepez Spor

Hem okuyorlar hem çalışıyorlar 14/10/2015 15:08

Hem okuyorlar hem çalışıyorlar


Kepez Belediye Spor Kulübü, öğrencilerini kitap okutarak, müsabakalara hazırlıyor.
 

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Antrenörü Şerafettin Uysal sıra dışı eğitimlerinin yanı sıra felsefik açıdan da sporcularını yetiştiriyor.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur atasözünü ilke edinen antrenör Uysal, 3 yıldır sporcularına antrenman öncesi kitap okutuyor. Her gün antrenman öncesi yarım saat kitap okuyup ağır bir antrenman yaptıran antrenör Uysal'ın hedefinde Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu çıkartmak.

Güreşe başladıktan bir yıl sonra Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonu olan ve Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden öğrencisi Hatice Ece Tekin'in kitap kurdu olduğunu dikkat çeken Uysal, "bu eğitimlerin tek nedeni  bilinçli bir sporcu yetiştirmek." şeklinde konuştu.
Antrenörünün söylediklerini harfiyen yerine getiren Kepez Belediyespor'un güreşçisi Hatice Ece Tekin, antrenman öncesi hem kitap okuyup hem de hedefindeki Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'na hazırlanmaktan memnun.

İnanmanın yarısı başarmaktır

Hiçbir sosyal aktivitelerinin olmadığını ve yoğun bir antrenman programında şampiyonaya hazırlandıklarını ifade eden Kepez'in milli güreşçisi Hatice Ece Tekin, aynı zamanda üniversite sınavına da hazırlanıyor. Bir yılda yakaladığı başarının sırrını hocasının uyguladığı eğitim metodundan geçtiğini belirten Tekin, " İnanmanın yarısı başarmaktır derler. Antrenörüm bana çok inandı. Sürekli "Şampiyon olacaksın" dedi. Ve bende antrenörümün emeklerini boşa çıkarmadım."diye konuştu.

Beden eğitimi öğretmeni olmak istiyor

Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasına hazırlandığını kaydeden Tekin, "Bu yıl beni zorlu bir süreç bekliyor. Hem şampiyona hem de üniversite sınavına hazırlanıp beden eğitimi öğretmenliğini kazanmak için elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

Hem okuyorlar hem çalışıyorlar
Hem okuyorlar hem çalışıyorlar
Hem okuyorlar hem çalışıyorlar
Hem okuyorlar hem çalışıyorlar
Hem okuyorlar hem çalışıyorlar
Hem okuyorlar hem çalışıyorlar