Kepez Spor Kepez Spor

KEPEZ’E GO-KART PİSTİ 08/09/2015 10:00

KEPEZ’E GO-KART PİSTİ


Kepez Belediyesi, yeşil alan düzenlemesiyle cazibe merkezi haline getirdiği Kepezüstü’ndeki Kent Ormanı’nın, 2. etabını da yapmaya başladı. Kent Ormanı’na, Antalya’nın en iyi go-kart pisti yapılacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, fikirleri doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında, Kent Ormanı’nın 1. etabında yapılan yeşil alan çalışması tamamlandı.
Kent Ormanı, içerisinde yer alan Osmanlı Otağı, kır kahvesi, köy pazarı, yürüyüş yolları ve piknik alanıyla Antalya’nın “Çamlıca Tepesi” haline geldi.

Antalyalılar da, kent merkezinin ve denizin kuşbakışı en güzel izlenebildiği Kent Ormanı’nda sevdikleriyle birlikte dinlenebilmenin ve eğlenebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Sosyal yaşam alanı haline gelen 140 dönümlük Kent Ormanı’nda, şimdi de Meşe Kapısı bölümü düzenleniyor.

Kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, sosyal ve kültürel etkinliklerini gerçekleştirdikleri Meşe Kapısı, yeni düzenleme ile kültürel etkinliklerin ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği bir alan haline gelecek.

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, 2. kısmın yapımına başlandı. İlk olarak 10 dönümlük alanın düzenleneceği Meşe Kapısı bölümüne Antalya’nın en iyi go-kort pisti inşa edilecek. Yetkililer, pisti ağaçlara ve doğaya zarar vermeden inşa edeceklerini bildirdiler. Yine Meşe Kapısı’na, sosyal ve kültürel etkinliklere hizmet vermesi amacıyla amfi tiyatro yapılacak ve sahne kurulacak. Yabani bitkilerin, taşların temizleneceği 2. kısımda bisiklet ve yürüyüş yolları da olacak. Vatandaşların piknik yapmaları amacıyla masaların konulacağı mesire alanına, çeşmeler de yapılacak. Aydınlatması da gerçekleştirilecek olan 2. etabın kısa bir zaman içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Başkan Hakan Tütüncü de, yeşil alan düzenlemesiyle 140 dönüm alandan oluşan Kent Ormanı’nı, Antalyalıların eğlenebileceği, dinlenebileceği bir sosyal yaşam yeri haline getirdiklerini söyledi. Kent Ormanı’nın 7 gün 24 kullanılabilecek bir yaşam merkezi haline geldiğini vurgu yapan Tütüncü, Antalya için güzel bir hatıra, güzel bir eser olacak olan Kent Ormanı’nın 2. etabını da yapmaya başladıklarını belirtti.

Başkan Tütüncü, Meşe Kapısı bölümünde yapılacak çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
“2. etap yeşillendirme çalışmasını yapacağımız Kent Ormanı’nın Meşe Kapısı kısmında genel bir temizlik yapacağız. Yabani bitkiler ve çevredeki taşların temizliği ile o alanı ferah bir hale getirmeye çalışacağız. Yürüyüş parkurları olacak. Bunun yanı sıra kokart pisti gibi benzeri sporlarla, vatandaşlarımızın doğanın içerisinde stres atabilecekleri bir ortam oluşturacağız.”