Kepez Spor Kepez Spor

Kepez’in kış spor okuluna davetlisiniz 08/09/2015 10:00

Kepez’in kış spor okuluna davetlisiniz



Kepez Belediyespor Kulübü, 9 branşta açtığı kış spor okulu ile yüzlerce çocuğa, modern tesislerde spor eğitimi alma imkanı sunuyor. En çok ilginin basketbol branşına gösterildiği kış spor okulunda kayıtlar devam ediyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ilçeyi spor şehri yapmak amacıyla açılmasını istediği kış spor okulunda eğitim başladı. 9 branşta açılan kış spor okulunda 300’den fazla çocuk, spor eğitimi alıyor. spor okulunda en fazla ilginin gösterildiği branş ise basketbol oldu. Bu ilgi, Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’ndeki Kepez Belediyespor’un alt yapısı için büyük önem taşıyor.

07–16 yaş grubundaki çocukların kabul edildiği kış spor okulunda eğitim yaz ayında sona erecek. Geleceğin sporcu adaylarına, çim sahada ve modern spor salonunda, uzman antrenörler tarafından spor eğitimi veriliyor. Yetenekli öğrenciler ise Kepez Belediyespor Kulübü’nün amatör branşlarına alınıyor.

Kayıtların devam ettiği kış spor okuluna çocuklarını göndermek isteyen veliler, Karatay Lisesi yanındaki Kepez Belediyespor Tesisleri’ndeki kulüp idare binasında kayıt işlemlerini yaptırabilirler. Kayıt işleminde, kimlik fotokopisi, 2 adet fotoğraf, sağlık belgesi ve veli izin belgesi isteniyor. Kış spor okulu, futbol, basketbol, tenis, voleybol, karate, tekvando, wushu, boks ve güreş branşlarında açıldı. Şu ana kadar 350 öğrencinin başvurduğu kış spor okulunda antrenmanlar hafta sonu yapılıyor.
Kepez Belediyesi, 2010 sezonunda yaz spor okulunda 11 branşta 1500 öğrenciye spor eğitimi imkanı sunmuştu.

Profesyonel liglerde futbol ve basketbol takımı olan Kepez Belediyespor Kulübü, yaz ve kış spor okulları ile çocuklara 12 ay spor yapma imkânı sunuyor. İlçeyi spor merkezi yapmayı amaçlayan Kepez Belediyesi, spor okulları ile keşfedilmeyi bekleyen sporcu adaylarını da Türk sporuna kazandırıyor. Göç olgusu nedeniyle sosyal ve ekonomik alanda bazı olumsuzlukların yaşandığı Kepez’de, sportif faaliyetler büyük önem taşıyor. Sosyal belediyecilik hizmeti olarak açılan spor okulları ile çocuklar, hem sokağın kötü alışkanlıklarından korunması hem de sağlıklı bir neslin yetişmesi amaçlanıyor.