Kepez Spor Kepez Spor

“ŞİİR GİBİ BASKETBOL OYNUYORUZ” 08/09/2015 10:00

“ŞİİR GİBİ BASKETBOL OYNUYORUZ”


TB2L’inde hedefine istikrarlı bir şekilde yürüyen Kepez Belediyespor’a verdiği yemekte çarpıcı açıklamalar yapan Tütüncü, şiir gibi basketbol oynadıklarını belirterek, Antalyalıları Kepez Belediyespor’a sahip çıkmaya davet etti.

Kepez Belediyespor, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nin son haftasında TED Ankara Kolejliler ile oynayacağı liderlik maçı öncesi kenetlendi. İç saha maçlarının tamamını izleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Urfalım Restoran’da takıma moral yemeği verdi.
Yemeğe Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Basketbol İl Temsilcisi Ahmet Çatal, Sabah Gazetesi Spor Yazarı Hasan Karaben, Baş Antrenör Aziz Bekir, teknik heyet, oyuncuların tamamı ve eşleri katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte bir konuşma yapan Ünlüoğlu, birlik ve beraberliklerini pekiştirmek amacıyla yemekte bir araya geldiklerini belirterek, basketboldaki başarının devamı için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Ekonomik sıkıntıları aşıyoruz

Ligdeki başarılarından dolayı yöneticileri, teknik heyeti ve oyuncuları kutlayan Başkan Tütüncü de, “Artık birbirimizle bütünleşmenin, birlikte ortak bir ideale koşuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Türkiye’de, sporun sürdürülebilir bir başarıya kavuşmasının önünde birçok teknik ve hukuki engelin bulunduğuna dikkat çeken Tütüncü, “Geçtiğimiz sezon geçmişten gelen, biriken bir takım sıkıntılarımız vardı. Bu yıl bir takım olmayı, sürdürülebilir bir başarıyı yakalamayı hedefledik. Geçmişin yüklerini yavaş yavaş üzerimizden atıyoruz. Belli bir rahatlama dönemine girdik. Ufukta çok güzel şeyler görünmeye başladı. Bundan sonra çok daha farklı bir ruhla yolumuza devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.


Hiç kimsenin bir kuruş alacağı bizde kalmaz

Geçtiğimiz sezon büyük bütçeli bir takım oluşturduklarını hatırlatan Tütüncü, kulüp olarak hemen hemen hiç kimseye borçlarının kalmadığını, maddi anlamda da iyiye gittiklerini kaydetti. Başkan Hakan Tütüncü, hukuki olarak belediye bütçesinden spor kulübüne maddi destek veremediklerinin altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gönüllülük esasına dayalı olarak, bu işler sürdürülebiliyor. Büyük kulüplerinde maddi problemlerle karşılaştığını görüyoruz. Önemli olan, sıkıntıları mümkün olduğunca takıma yansıtmamak ve takımın motivasyonunu en üst seviyede tutmaktır. Bununla ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle bu can bu tenden çıkmadığı sürece, hiçbir kimsenin bizde bir kuruş alacağı kalmaz. Bugüne kadar kalmadı, bugünden sonra da kalmayacak. Bu noktada hiçbir arkadaşımızın zihninde tereddüt olmasın.”

Antalya Kepez’e sahip çıkmalı

Takımda zor durumda olan oyuncuya, antrenörün, yöneticilerin sahip çıktığını, yöneticilerin de zor zamanlarının olabileceğini anlatan Tütüncü, “Bu noktada elimizden geleni yapıp birbirimizin samimiyetine inanıp bir takım ruhunu ortaya koyarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor.” uyarısını yaptı. Antalya’yı temsil eden Kepez Belediyespor’a kentin sahip çıkmasını isteyen Başkan Tütüncü, bir belediye başkanının, spor kulübü yönetiminin sahip çıkmasıyla bu işi sürdürmenin yeterli olmadığını dile getirdi.

Takım ruhu beni mutlu etti

Kepez Belediyespor’un ligdeki mücadelesinden gururlandıklarını ifade eden Tütüncü, oyunculara şu şekilde seslendi: “Geçtiğimiz haftaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçındaki performansınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Gerçekten şiir gibi bir basketbol oynadınız. İTÜ Kalebodur maçında ki takım ruhunu görmekten dolayı da çok mutlu oldum. Maçın ikinci devresinde ortaya koyduğunuz azim, hayatım boyunca unutmayacağım bir anı oldu. Biz üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu samimiyetimize inanmanızı istiyorum. Hiçbir zaman bize inanan, güvenen insanların güvenlerini yere düşürmedik.”
Akşamları basketbol oynuyorum

Tütüncü, ligde çok önemli bir başarıya imza attıklarını, Kepez Belediyespor’un basketbol camiasında çok konuşulacak bir takım olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:
Oyuncu arkadaşlarımızı nezaketleri, zerafetleri, bir takım ruhunu oluşturmaya dönük hareket etmeleri, zor zamanlarda birbirlerine ve kulüplerine sahip çıkmaları da beni mutlu etti.
Bu ruh olduğu sürece her türlü zorluğun üzerinden geleceğimize inanıyorum. En zor zamanlarımda sığındığım bir cümle var: ‘Bazen gölgelerin üzerinize geldiği en zor zamanlarda, güneşin doğuşuna binlerce kez şahit olduk.’ Her şey çok daha iyiye gidiyor.
Takım ruhu ile ortaya koyduğunuz basketbol oyunu bana da basketbolu sevdirdi. Akşamları basketbol oyuyorum.”

İnsan kötüleri görünce iyilerin kıymetini daha iyi anlıyor

Maçları protokol tribünde değil, halkımızın arasında seyrettiğini söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu yaklaşım sizlerle birlikte olduğumun işaretidir. Birlik ve beraberliğimizi, takım ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece her türlü güçlüğün ve zorluğun üzerinde geleceğimize inanıyorum. Maçta herkesi gözlemliyorum. Yöneticiliğe dair ilk tecrübelerimi elde ederken, spor camiasından Fatih Terim’den çok yararlandım. Şimdi de Aziz Bekir’i, oyuncuları izliyorum.
Bütün oyuncu arkadaşlarımızı yürekten seviyorum. Sporcu disiplini içerisinde hareket ediyorlar. İnsan kötüleri görünce, iyilerin kıymetini daha iyi anlıyor. Çok şeyler gördük.. Ama bu takımın oyuncuları çok değerli insanlar. Hepinizin yüzünde çok güzel şeyler görüyorum."