Kepez Spor Kepez Spor

KEPEZ SPOR SALONLARINA KAVUŞUYOR 08/09/2015 10:00

KEPEZ SPOR SALONLARINA KAVUŞUYOR


Kepez Belediyesi’nin, Altınova, Varsak, Kanal ve Şafak Mahallelerindeki ilköğretim okullarının bahçesine kazandıracağı spor salonlarının inşasına başlandı. Çadır tipi spor salonlarının 5 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye’de bir ilke imza atarak, çok sevdiği çocukların okullarının bahçelerine spor salonu yaptırıyor. Böylece Kepezli çocuklar, kızgın güneşin altında, soğuk havada spor yapma derdinden kurtuluyor.
Antalya Valiliği, Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından ihale sürecinin de tamamlanmasıyla spor salonlarının inşasına başlandı.
Çadır tipi spor salonları, Altınova İlköğretim Okulu, Kanal Mahallesi Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Şafak Mahallesi Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu ve Varsak İlköğretim Okulu’nun bahçelerine yapılıyor. Çelik konstrüksiyon ile iskelet aksamı yapılacak olan spor salonları, su geçirmez polyester branda ile kapatılacak. Zemine, PVC zemin kaplaması yapılacak olan spor salonlarının soyunma odası ve tuvaletleri ise betonarme inşa edilecek. Kepez Belediyesi’nin öz kaynaklarından finanse edeceği ve 900 bin TL maliyeti olan spor salonlarının 5 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Spor salonları, 2011–2012 eğitim yılı başlarken öğrencilerin hizmetine girmiş olacak.

Spor salonlarının Kepez’e ve çocuklara hayırlı olmasını dileyen Başkan Hakan Tütüncü de, çadır tipi spor salonlarında, salon sporlarının tamamı ile kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerin de yapılabileceğini söyledi. Tütüncü, salonların yerlerini, ilçenin merkezi noktaları olarak belirlediklerini belirterek, “Salonlarımız, diğer okullara, mahalle sakinlerine de hizmet verecek.” dedi.
Tütüncü, ilçede 110 binden fazla ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi bulunduğunu hatırlatarak, “Bunların da önemli sosyal donatı alanlarına ihtiyaçları vardı. Bu ihtiyaçların başında da spor alanları geliyordu. O bakımdan böyle bir çalışmayı başlattık. Bunu bir ilk olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de çok daha farklı çalışmalarla hem spora hem de eğitime katkı sağlamanın gayreti içerisinde olacağız. Aynı zamanda bu spor salonlarını halkımızın kullanımına açmak suretiyle, halkımızı da spor yapabilme imkânına kavuşturmak istiyoruz.” Diye konuştu