Kepez Spor Kepez Spor

DÜNYA KEPEZ’DE 08/09/2015 10:00

DÜNYA KEPEZ’DE


Kepez Belediyesi, spor salonunu tahsis ederek uluslararası bir spor organizasyonunun Antalya’da yapılmasını sağladı.

Kepez, 64 ülkeden 1600 sporcunun katıldığı 4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları’na ev sahipliği yapıyor.
4. Uluslararası Görme Engelliler Oyunları, Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda muhteşem bir açılış töreni ile başladı.

Açılış törenine Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Phılıp Craven, IBSA Başkanı Michael Barred, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seymen, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve sporcular katıldı.

Mehteran takımının gösterisiyle başlayan törende Japonya’da deprem ve tsunami sonucu hayatını kaybedenler içinde saygı duruşunda bulunuldu. engelli iki sporcunun sahneye ellerinde meşalelerle gelerek olimpiyat ateşini yakmasıyla oyunlar başladı. Muhteşem sema gösterisinin ardından Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü’nün "Hanım Sultanlar" defilesi de açılışa renk kattı. Görme engellilerden oluşan halk oyunlarının gösterisi de izleyenlerden büyük alkış aldı. Bisiklet gösterisi ve ardından Sertap Erener in konseri ile oyunların startı verildi.

Başkan Hakan Tütüncü’de oyunlara ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Tütüncü, bu oyunların, Kepez’in, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapabilecek alt yapıya sahip bir şehir haline geldiğinin göstergesi olduğunu ifade etti. Tütüncü, Türk misafirperverliğine yakışan bir şekilde sporcuları Antalya’da ağırlayacaklarını belirtti.
Başkan Tütüncü, organizasyonun başarılı ve sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için de her türlü desteği verdiklerini dile getirdi