Kepez Spor Kepez Spor

KIRKPINAR’DAN SONRA KEPEZ 08/09/2015 10:00

KIRKPINAR’DAN SONRA KEPEZ


Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl, 45’i başpehlivan 13 boyda 700 pehlivanın katılacağı Kepez güreşlerinin, Kırkpınar’dan sonra Türkiye’nin en önemli güreş organizasyonu olduğunu söyledi.

Antalya’nın Kırkpınar’ı olan Kepez Belediyesi’nin, 7. Geleneksel Yağlı Güreşleri 16–17 Nisan tarihlerinde yapılacak. Recep Gürbüz adına düzenlenecek olan ve 45’i başpehlivan 13 boyda 700 pehlivanın katılacağı Kepez güreşleri, Varsak Stadı’nda yapılacak.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, düzenlediği basın toplantısı ile bu yıl yedincisi düzenlenecek olan güreşlerin tanıtımını yaptı.
Başkanlık toplantı salonundaki tanıtıma, Kepez Belediyesi Güreş Ağası Ramazan Buzkıran ve Kepez güreşlerini düzenleme komitesinin üyeleri de katıldı.

45’i başpehlivan 700 güreşçi katılıyor

Tütüncü, yağlı güreşlerin, davulundan zurnasına, peşrevinden cazgırına, okunan manilerinden pehlivanların gösterdiği centilmenliğe kadar çok özel bir spor olduğunu da belirtti. Tütüncü, Türk kültürünün bir parçası olan güreşlerin yaşatılmasına, geleceğe taşınmasına önem verdiklerinin altını çizdi.
Başkan Tütüncü, kurumsal hale getirdikleri ve iki güne çıkardıkları Kepez güreşlerine bu yıl 13 ayrı boyda 45’i başpehlivan 700 güreşçinin katılacağını söyledi.
Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin, 7. Geleneksel Yağlı Güreşleri’nin, hem güreşçi hem de seyirci katılımı ile Kırkpınar’dan sonra Türkiye’nin en önemli güreş organizasyonu olduğuna vurgu yaptı.

Güreş Varsak Stadı’nda

Başkan Hakan Tütüncü, TFF Spor Toto 3 Lig’deki futbol takımlarının maçlarını, Kepez Belediyesi Hasan Doğan Stadı’nda oynamasından dolayı güreşleri, Varsak Stadı’nda yapma kararı aldıklarını ifade etti. Tütüncü, güreş organizasyonunun, Varsak bölgesine hareketlilik getireceğini de kaydetti.
Tütüncü, geçtiğimiz yıl ki güreşte, 2010 yılında aramızdan ayrılan, 1994 ve 1998 yıllarında Kırkpınar Başpehlivanı olarak Antalya’ya altın kemer kazandıran Cengiz Elbeye’nin anıldığını hatırlattı.

Recep Gürbüz anılacak

Kepez Belediye Başkanı, güreş komitesi ile birlikte ebediyete intikal eden, hafızalarda derin izler bırakan pehlivanların hatıralarının Kepez güreşlerinde yaşatılması kararı aldıklarını ifade etti. Tütüncü, bu amaçla bu yıl güreşlerin 1989 yılında Kırkpınar’da altın kemer taktıktan sonra 1989’da hayatını kaybeden, Recep Gürbüz adına düzenlendiğini bildirdi.

Yemek de giriş de ücretsiz

Kepez güreşlerine girişin ücretsiz olduğuna işaret eden Tütüncü, “Güreş severlerimizin hepsi özel misafirimizdir. Bütün misafirlerimize ücretsiz yemek ikram edeceğiz. Bu yönüyle Kepez güreşlerini bir şölene dönüştürmenin kararlılığı içerisindeyiz.” diye konuştu .Başkan Tütüncü, 15 Nisan’da saat 12.00’de Menzil Siteleri’nin yanındaki Recep Gürbüz Parkı’ndaki başpehlivanın heykeline çelenk konulması ile güreşlerin başlayacağını dile getirdi. Tütüncü, 16 Nisan Cumartesi günü küçük boylardaki güreşlerin, 17 Nisan Pazar günü ise başpehlivanlık güreşlerinin yapılacağını vurguladı