Kepez Spor Kepez Spor

KEPEZ’DEN YÜZME ŞAMPİYONLARI ÇIKACAK 08/09/2015 10:00

KEPEZ’DEN YÜZME ŞAMPİYONLARI ÇIKACAK


Varsak’ta, Antalya’nın ilk uluslararası müsabakaların yapılabileceği olimpik kapalı yüzme havuzunu yapacaklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’den yüzme şampiyonları çıkaracağız.” dedi.

Halil Akyüz İlköğretim Okulu’nun 30 kadar 5. sınıf öğrencisi, öğretmenleriyle beraber sosyal bilgiler dersindeki yerel yönetimler konusunu yerinde görmek amacıyla Kepez Belediyesi’ni ziyaret etti. Öğrencileri, belediye meclis toplantı salonunda kabul eden Başkan Hakan Tütüncü, belediyenin, encümenin ve meclisin çalışmalarını anlattı.

Bir öğrencinin, yaz tatilimizi değerlendirebileceğimiz spor okulları ve yaz kampı açmayı düşünüyor musunuz, sorusuna Başkan Tütüncü, şu cevabı verdi: “Daha önceki dönemlerde sadece yaz aylarında açılan spor okullarını, 12 ay yapılabilir hale getirdik. Yaz tatilinde 10 ayrı branşta açtığımız spor okulunda 1500 öğrenciye spor hizmeti sunduk. Şimdi kış döneminde açtığımız spor okullarında da hafta sonraları çocuklarımız spor eğitimi alıyor.Başarılı öğrencilerimiz için de önümüzdeki yıldan itibaren gençlik kampı düzenleyeceğiz.”

Tütüncü, Kepez’e yüzme havuzu yapacak mısınız?, sorusu üzerine de şu açıklamayı yaptı: “Antalya’nın, ihtiyaç duyduğu uluslararası müsabakaların yapılabileceği, olimpik kapalı bir yüzme havuzu yapıyoruz. Şu an proje aşamasında olan yüzme havuzunu Varsak bölgesine inşa edeceğiz. Bu yatırımı yapınca, okullarımızda yüzme takımları kurulacak. Kepez’in çocukları çok iyi yüzme bilen çocuklar haline gelecek. Böylece Kepez’den yüzme şampiyonları çıkaracağız.”

Bir öğrencinin ilçeye kütüphane yapılması isteği ile ilgili de Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde küçük bir kütüphane oluşturuyoruz. Kepez’de, şık zarif, güzel bir kütüphane binasını yapmak gibi bir düşüncemiz mevcut.”

Tütüncü, derslerine çalışmalarını ve çok kitap okumalarını istediği öğrencilere, Aydın Ayhan’ın yazdığı “Çanakkale… Ah! Çanakkale…” adlı kitabını hediye etti.

Öğrenciler de kendilerini kabul ettiği ve okullarına yaptığı hizmetlerden dolayı Tütüncü’ye teşekkür ettiler.