Kepez Spor Kepez Spor

KEPEZLİ KARATECİLER MADALYALARI TOPLADI 08/09/2015 10:00

KEPEZLİ KARATECİLER MADALYALARI TOPLADI


Kepez Belediyespor Karate takımı, Minik, Yıldız, Ümit, Genç ve Büyükler Antalya Karate İl şampiyonası’nda 3 birincilik, 1 ikincilik, 5 de üçüncülük alarak büyük bir başarıya imza attı.

Fatih Spor Salonu’nda düzenlenen Antalya Karate İl Şampiyonası nda, 3 birincilik, 1 ikincilik, 5 de üçüncülük elde eden Kepez Belediyespor Karate Takımı, her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir başarıya imza attı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyespor un karatede marka haline geldiğini belirterek şunları kaydetti: "Gelecek vaat eden sporcuları yetiştiriyoruz. İnanıyorum ki, bu çocuklar milli takıma kadar yükselecek ve uluslararası turnuvalarda gururumuz olacaklar. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Kepez Belediyespor Karate Antrenörü Sema Bilgin, "Karate sporunun özünde zihinsel, bedensel ve sosyal faydalar vardır. Ağaç yaşken eğilir sözünden yola çıkarak, biz de 7-16 yaş grubundaki çocukları eğitiyoruz. Karate sporu ile sabır, saygı, konsantrasyon, strateji iç güdüsü, sağlık, esneklik, kondisyon ritim duygusu gibi özellikleri bu yaşlarda çocuklara veriyoruz. Karate sporu yapan çocuklar, içlerindeki potansiyeli doğru kullanmayı öğrenerek, hem okul eğitimlerinde hem de sosyal anlamda daha başarılı birer birey oluyorlar" dedi.



Antalya Karate il Şampiyonası minik, yıldız ve ümitler kategorisinde dereceye giren Kepez Belediyespor Karate Takımı’nda yer alan isimler şöyle.



Ümitler kategorisinde; 1996 doğumlu Şerife Hanım Özdilmen 83 kg. da birinci, 1996 doğumlu Makbule Şahin 52 kg da birinci, 1997 doğumlu Kübra Çavuşoğlu 53 kg da üçüncü



Yıldızlar kategorisinde; 1999 doğumlu Atika Nur Barut 48 kg da üçüncü, 1998 doğumlu Esra Nur Barut 58 kg da üçüncü, 1999 doğumlu Hatice Kutlu 49 kg da üçüncü



Minikler kategorisinde; 2000 doğumlu Selman Rıza Ayhan 49 kg da birinci, 2001 doğumlu Asya Aleyna Çavuşoğlu 37 kg da ikinci ve 2001 doğumlu Fatma Nur Şaylı 35 kg da üçüncü oldu.