Kepez Spor Kepez Spor

KEPEZ DEN GENÇLERE FUTBOL TURNUVASI 08/09/2015 10:00

KEPEZ DEN GENÇLERE FUTBOL TURNUVASI


Kepez Belediyesi, ilçede bulunan 9 lise arasında "Liseli Kramponlar" adıyla futbol turnuvası düzenledi. Turnuvanın açılış santra vuruşunu, Başkan Hakan Tütüncü yaptı.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen "Liseli Kramponlar Futbol Turnuvası" ile gençlere sosyal bir ortam oluşturulması ve genç yeteneklerin Türk futboluna kazandırılması amaçlanıyor.
Kepez Belediyesi Hasan Doğan Stadı nda ilk maçların oynanmasıyla da turnuva başladı. Turnuvanın açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Diğer branşlarda da turnuva düzenlenecek

Başkan Tütüncü, yaptığı konuşmada, spor ve eğitim adına çok önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Turnuva ile liseli öğrencilere, futbol alanındaki yeteneklerini gösterme imkanı sunduklarını belirten Başkan Tütüncü, önümüzdeki günlerde diğer spor branşlarında da okullar arası turnuva düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

Her şey geleceğin Türkiye’si için

Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu turnuvada, spor yaparken, sosyal ortamı paylaşırken dostluğunuzu, arkadaşlığınızı ve kardeşliğinizi de büyüteceksiniz. Bütün öğrencilerimizi çok seviyoruz. Gençlerimizi geleceğe daha güçlü nasıl taşıyabileceğimizin mücadelesini veriyoruz. Sizler gibi lise öğrencisi olduk. Bizim dönemlerimizde, sizlere gösterilen ilgi ve alaka bize gösterilmedi. Biz istiyoruz ki, liseli öğrenci kardeşlerimiz her bakımdan güzel eğitim fırsatlarına kavuşsunlar.
Belediye olarak bu noktada her zaman öğrencilerimizin, gençlerimizin yanındayız. Geleceğin Türkiye’si sizlerin omuzlarınızın üzerinde yükselecek. Eğer sizleri güçlü bir şekilde geleceğe taşıyabilirsek ve bu anlamda da güçlü bir toplumun inşası noktasında bugün adım atabilirsek, yarın ülkemiz çok daha güçlü olacak.

Turnuvaya 9 lise katılıyor

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra santra vuruşunu yaparak, Çağlayan Lisesi ile İsmet İnönü Meslek Lisesi arasındaki turnuvanın ilk maçını başlattı.
Her iki takımın oyuncularına başarılar dileyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, maçı da izledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Müsabakaları Yönetmeliğine göre üç grupta oynanacak olan futbol turnuvasına Kepez Endüstri Meslek Lisesi, Şehit Ömer Dikmen Ticaret Meslek Lisesi, Kepez Anadolu Lisesi, Çağlayan Lisesi, İsmet İnönü Meslek Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Karatay Lisesi, Toros Meslek Lisesi ve Ayten Çağıran Ticaret Meslek Lisesi katılıyor.

21 Aralık’ta final maçının oynanmasıyla sona erecek olan turnuvanın ilk gününde alınan sonuçlar ise şöyle:

Çağlayan Lisesi- İsmet İnönü Meslek Lisesi: 5–2
Kepez EML- Şehit Ömer Dikmen TML: 2–0
Karatay Lisesi-Toros Meslek Lisesi: 7–0