Kepez Spor Kepez Spor

KEPEZ TAEKWONDO ANTRENÖRÜ GÜRBÜZ’ÜN MÜTHİŞ BAŞARISI 08/09/2015 10:00

KEPEZ TAEKWONDO ANTRENÖRÜ GÜRBÜZ’ÜN MÜTHİŞ BAŞARISI


Kepez Belediyespor Kulübü Taekwondo Antrenörü Cihat Ramazan Gürbüz, tecrübe ve ustalığı gösteren Taekwondo Dan sınavında 7. seviyeye ulaşarak büyük bir başarı sergiledi.

Türkiye Taekwondo Federasyonunun 2011 yılı faaliyet programında yer alan Siyah Kuşak Dan sınavı 24-25 Aralik 2011 tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Bu yıl ilk defa yapılan siyah kuşak 7.Dan sınavına Kepez Belediyespor Kulübü Taekwondo Antrenörü Cihat Ramazan Gürbüz’de katıldı.

Taekwondo da tecrübe ve ustalığı belirtmek üzere, diğer pekçok uzakdoğu kökenli savaş sanatında olduğu gibi, elbisenin üzerine bağlanan kuşaklar kullanılır. Bu kuşaklar sırayla; beyaz, sarı, yeşil, mavi, kırmızı, siyah renklerdedir. Siyah kuşak en üst kuşaktır. Fakat siyah kuşağın da dereceleri bulunmaktadır. Bunlar, 1.Dan, 2.Dan, 3.Dan, 4.Dan, 5.Dan, 6.Dan, 7.Dan, 8.Dan ve 9.Dan dır. Her Dan derecesi arasında belli bir bekleme süresi vardır. Bu süre Dan derecesi kadar yıldır. Örneğin, 4.Dan olan birisi 5.Dan a geçmek için 4 sene beklemek ve ardından bir imtihana girmek zorundadır.

Dünya Taekwondo Federasyonu ve Türkiye Taekwondo Federasyonu’nda 6. Dan olan Gürbüz, 2002 yılından beri 6. Dan olarak süresinin dolmasını ve imtihanın açılmasını bekliyordu.
2002 yılından beri tüm seminerlere katılarak 7.Dan sınavına girmeye hak kazanan Gürbüz 10. yıl sonunda Türkiye’nin ilk 7. Dan’ını alarak Kepez’in gururu oldu.

8 yıl sonra yapılacak olan 8. Dan sınavına şimdiden hazırlanmaya başlayan Gürbüz ”Kepez Belediyespor Kulübü olarak 2012 yılı bizim için çok önemli. Bu yıl Taekwondo olarak tüm kategorilerde yarışacağız ve başarılı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”dedi.