Kepez Spor Kepez Spor

BASKETBOL TURNUVASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI 08/09/2015 10:00

BASKETBOL TURNUVASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz hafta yapılan liseler arası futbol turnuvasının bir benzerini basketbol için de tertipleyeceklerini müjdeledi.

Antalya Basketbol İl Temsilciliği görevine atanan Soner Yasak, İl Hakem ve Eğitim Kurulu üyeleriyle birlikte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Soner Yasak, Antalya ve Türk basketbolunu hak ettiği yere taşımak için var güçleriyle çalışmaya başladıklarını söyledi. Başkan Hakan Tütüncü’nün basketbolla yakından ilgilendiğini bildiğini dile getiren Yasak, Kepez Belediyesi’yle işbirliği yapmak istediklerini ve gençler arasında basketbolu daha yaygın bir spor haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Mahalle aralarında spor salonu

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak sporun her branşında genç yetenekler yetiştirdiklerini söyledi. “Belediyeler, amatör kulüplere sporcu yetiştiren, profesyonel spor kulüplerinin alt yapısını oluşturacak gençler yetiştiren görev üstlenmelidir.” diyen Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediyespor Kulübü’nün bu anlayışla çalıştığını kaydetti. 4 ayrı bölgede okul bahçelerine çadır spor salonları açtıklarını ifade eden Tütüncü, 2 milyon lirayı bulan bu yatırım ile hem okulda öğrencilere spor salonu kazandırmış olduklarını, hem de mahalle gençlerine spor yapabilecekleri bir ortam sunmuş olduklarını bildirdi.

Sokak basketbolu için geri sayım başladı

Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri futbol turnuvası ile 9 lise takımının bir biriyle kıyasa mücadele ettiğini belirterek, gençlerin bu gibi spor aktiviteleriyle birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi öğrendiklerini söyledi. Buna benzer bir turnuvayı basketbol severler için de planladıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, çok yakın zamanda sokak basketbolu turnuvası için Kepez’de start vereceklerini müjdeledi.

Kız basketbol takımı kuruluyor

Başkan Hakan Tütüncü, basketbolun Antalya’da daha çok erkekler arasında yaygın bir spor olduğunu belirterek, Kepez Belediyesi olarak kızları da bu spora dahil etmek istediklerini söyledi. Başkan Tütüncü, kız basketbol takımının oluşturulması için Kepez Belediyespor Kulübü’nün çalışmalara başladığını bildirdi.