Kepez Spor Kepez Spor

Kepez’de dev turnuva 08/09/2015 10:00

Kepez’de dev turnuva



Antalya’nın Kepez ilçesinde, bölgedeki tüm ilköğretim ikinci kademe ve liselerdeki öğrencilere yönelik düzenlenen sokak basketbol turnuvası, 20 Şubat Pazartesi günü başlıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, amatör spor şehri tanımlaması yaptığı ilçe, liseler arası futbol turnuvasından sonra öğrencilere yönelik önemli bir turnuvayı daha gerçekleştiriyor.
Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sabah Akdeniz Gazetesi işbirliği ile sokak basketbolu turnuvası düzenleniyor. 12 dev adamların keşfedileceği turnuvada, ilçedeki tüm ilköğretim ikinci kademe ve liselerde okuyan öğrencilerin kurduğu takımlar mücadele edecek.

İlçedeki tüm okullar katılıyor

Turnuvanın maçları, Kepez Belediyesi Spor Salonu ile Beşkonak İlköğretim Okulu, Kanal Mahallesi Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Şafak Mahallesi Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu ve Varsak İlköğretim Okulu’nun bahçelerindeki çadır tarzı spor salonlarında yapılacak. Maçlar, üç kişi ve bir yedek oyuncudan kurulu takımlar arasında, tek potada 10 dakika oynanacak. Süre dolmadan 11 basket atan takım maçı otomatik olarak kazanacak.10 dakika sonunda beraberlik halinde ise uzatmalara geçilecek ve uzatmada ilk basketi atan takım galip ilan edilecek. 48 hakemin görev alacağı turnuvanın 10 gün sürmesi bekleniyor. Yenilen takımın eleneceği sokak basketbolu turnuvası, Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak yarı final ve final maçlarıyla sona erecek.

Tütüncü hayalini gerçekleştirdi

Turnuva ile ilgili bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği günden itibaren hayali olan sokak basketbolu projesini, yeterli spor tesisi olmadığı için bugüne kadar gerçekleştiremediğini belirtti. Tütüncü, dört okulun bahçesine yaptıkları spor salonlarının hizmete girmesiyle birlikte, turnuvayı yapmaya karar verdiklerini anlattı.
İlçedeki ilköğretim ikinci kademe ile liselerde okuyan öğrencilerin kuracakları takımlarla, bu büyük organizasyonda mücadele etme imkânı bulacaklarına işaret eden Tütüncü, “Sokak basketbolu projesiyle, gençlerimiz ve öğrencilerimiz için farklı bir sosyal ortam oluşturmayı, bu sosyal ortam içerisinde de enerjilerini boşaltabilecekleri bir alanı açabilmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Yetenekli öğrenciler basketbol alt yapısına kazandırılacak

Genç kuşağın, enerjilerini atabilecekleri alanlar oluşturduklarına vurgu yapan Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Spor alt yapısıyla önemli bir belediyeyiz. Kepez Belediyespor Kulübümüzde önemli bir potansiyel var. Bu potansiyel, spor alt yapısına ciddi bir katkı sağlıyor. Bu turnuva ile de yetenekli öğrencilerimizi basketbolun alt yapısına kazandırmak istiyoruz.”

Gecekondudan İstanbul’da en iyi liseye

Geçtiğimiz yıl, ilçedeki bir ilköğretim okulunun hentbol kız takımının, sağladıkları destekle Türkiye şampiyonu olduğunu hatırlatan Tütüncü, şunları söyledi: “Takımdaki öğrencilerimiz ilköğretimi tamamladılar ve liseye başladılar. Öğrencilerimizin ağırlıklı bir kısmı da, İstanbul’da hentbol takımları olan önemli liselerde okuyorlar. O çocuklarımızın hayatları değişti. Gecekondu mahallelerinde yaşayan ailelerin çocukları, şuan İstanbul’da en iyi okullarda okuyor. Öyle tahmin ediyorum ki o kızlarımız birkaç yıl sonra milli takıma seçilecekler. Bu çocukları böyle bir imkânla buluşturan bizim belediyemizdir. Slogandır tekrar ederiz, ‘Bir çocuk kurtulur, Türkiye kurtulur’ diye. Gerçekten bir çocuk kurtulduğu zaman Türkiye’nin kurtulacağına inanıyorsak, genç kuşaklara yönelik çalışmaları sözde değil özde hareketlerle göstermemiz lazım. Günü kurtaracak adımların ötesinde, geleceğe
yönelik köklü ve esaslı geniş bir perspektiften bakarak adımlar atıyoruz.”