Kepez Spor Kepez Spor

BOKSTA KEPEZ FIRTINASI 08/09/2015 10:00

BOKSTA KEPEZ FIRTINASI


Kepez Belediyespor Boks Takımı, Türkiye Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’nda bir birincilik, dörtte üçüncülük kazandı. Antalya’nın gururu olan boksörleri kutlayan Başkan Hakan Tütüncü, “Yeni Cemal Kamacılar Kepez’den çıkacak.” dedi.

Futbolda 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu, hentbolda Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonu olan Kepez Belediyespor’da, bir sevinç haberi de boks branşından geldi. Konya’da düzenlenen Türkiye 13-14 Yaş Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda Adem Furkan Avcı, Türkiye şampiyonu olurken, +76 kiloda Muhammet Dalyan 3.lük kürsüsüne çıktı. Türkiye Şampiyonu olan Avcı, Sırbistan da düzenlenecek olan Avrupa Öğrenciler Boks Şampiyonası nda Boks Milli Takımı’nı formasını giyecek.

Türkiye Alt Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’nda da Kepez Belediyesporlu Mumin Kılıç (32,5 kg), Naif Yıldız (54kg) ve Yasin Süzen (41,5 kg) 3. oldu. Başarılarıyla Antalya’nın gururu olan boksörler, Antrenörleri Emin Günarhan ile birlikte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret ettiler. Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu’nun da yer aldığı ziyarette Tütüncü, boksörleri, Antrenörleri Gürhan ve Deniz Tahincioğlu’nu başarılarında dolayı kutladı. Futbol ve hentboldan sonra bir Türkiye şampiyonluğu sevincini de boksta yaşadıklarını belirten Başkan Tütüncü, spora yaptıkları yatırımın meyvesini şampiyonluk olarak almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sporun birleştirici, kuşatıcı ikliminde sporculara sosyal ortam hazırlamanın görevleri olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Çocuklarımıza hem spor yaptırmalıyız hem de sporun alt yapısına kazandırmalıyız. Türkiye şampiyonalarında başarı kazanan sporcularımızı, ülke genelinde güçlü sporcular haline getirmeliyiz. Yeni Cemal Kamacıları Kepez’den çıkarmamız lazım. Sporda en önemli şey ahlaktır, disiplindir. Bu iki kavramı da sporcularımıza aşılamalıyız.” şeklinde konuştu.

Kepez Belediyespor Boks Takımı Antrenörü Emin Günerhan da, yeni Türkiye şampiyonlukları kazanacaklarını kaydederek, “Alt yapımızda çok yetenekli boksörlerimiz var. Sayın Başkanımızın destekleriyle her geçen gün daha iyiye gidiyoruz.” ifadesini kullandı. Başkan Hakan Tütüncü, ziyarette Kepez’de bir boks turnuvası düzenlenmesinin talimatını da verdi.