Kepez Spor Kepez Spor

KEPEZ’İN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR. 08/09/2015 10:00

KEPEZ’İN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR.


Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi (TBE2L)’nde, Kepez Belediyespor, Tenis Eskrim Dağçılık (TED)’ı 79-69 mağlup etti.

TB2L B grubunda yer alan Kepez Belediyespor, hem evinde hem de deplasmanda kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Gelişim Koleji’ni mağlup eden Antalya temsilcisi, ligin 9. haftasında kendi evinde ağırladığı TED’i de yenmeyi başardı. Kaplanlar, bu galibiyetle ligde oynadığı dokuz maçın sekizini kazanmış oldu.

Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk periyodunun 5. dakikası 8-8 eşitlikle geçildi. Ev sahibi takım, istediği oyunu sahaya yansıtamasa da, tecrübeli oyuncularının ellerinden bulduğu basketlerle ilk periyodu 20-13 önde tamamladı.

İkinci periyotta da ritmini bulamayan Kepez Belediyespor, maçın 15. dakikasını 24-18 önde bitirdi. Karşılıklı basketlerle süren mücadelenin ilk devresi ev sahibi takımın, 34-30 üstünlüğü ile sona erdi.

Antalya temsilcisi, karşılaşmanın ikinci yarısına sert savuma yaparak başlamasıyla birlikte dengede giden maça ağırlığını koydu. Kaplanlar, takımın en skorer ismi olan Marcus Hall’un de devreye girmesiyle 25. dakikasını 45-41 önde bitirdikleri 3. periyotta skor farkını açmaya başladı. 3. periyodu 55-43 alan Kepez Belediyesi, bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Ev sahibi takımın, skor farkı rehavetine girmesi sonucu TED, son 5 dakikaya girilirken maça ortak oldu. İstanbul temsilcisi, basit top hataları yapınca öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Antrenör Aziz Bekir’in mola da oyuncularını sert bir şekilde uyarmasının ardından toparlanan ev sahibi takım, karşılaşmadan 79-69 galip ayrıldı.

Kepez Belediyespor’da Cihan Amasyalı 6, Umut Durmuş 3, Mesut ademoğlu 12, Halit Onur Gülveren 8, Ramazan Öksüz 9, Marcus Hall 29, Ogün Sevinç 10 ve Erhan Yetim 2 sayı ile oynadı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, bu karşılaşmada da takımını yalnız bırakmadı. Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, Kepez Belediye Meclis Üyeleri. Başkan Yardımcısı Orhan Kocaağa ile birlikte Tütüncü, seyircilerin yanına oturarak, takımı destekledi.

TBE2L B grubunda 17 puanla 2. sırada yer alan Antalya temsilcisi, ligin 10. haftasında kendi evinde Gaziantep Büyükşehir ile oynayacak.