Kepez Spor Kepez Spor

KEPEZ, SPORUN VE SPORCUNUN HİZMETİNDE 08/09/2015 10:00

KEPEZ, SPORUN VE SPORCUNUN HİZMETİNDE


Kepez Belediyesi, 11 branşta açtığı Antalya’nın en büyük yaz spor okulunda, Türk sporuna hizmet ediyor.

Kepez Belediyesi’nin, 3 Temmuz’da törenle açtığı ücretsiz yaz spor okulları sayesinde binlerce çocuk, sporla buluştu. 11 branşta açılan yaz spor okuluna 1500 öğrenci katıldı. Bu rakam ile Kepez Belediyesi, Antalya’nın en büyük yaz spor okulunu açmış oldu. Kepez Belediyesi, yaz spor okulu ile hem Türk sporunun alt yapısına yeni yetenekleri kazandırmayı hem de her kesimin spor yapmasını amaçlıyor.

En çok ilgi basketbola oldu.

Kepezli çocuklar ise yaz spor okulunda en çok ilgiyi basketbola gösterdi. 457 çocuk, Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda geleceğin, “12 Dev Adamı” ve “Potanın Perileri” olabilmek için ter döküyor. Geleceğin basketbolcuları, uzman antrenörlerin gözetiminde, klimalı bir salonda basketbol öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Kız öğrenciler de, basketbol spor okuluna büyük ilgi gösterdi. Basketbol branşında yüze yakın kız öğrenci yer alıyor.

Çim sahada futbol eğitimi

Basketboldan sonra ilgi gören diğer branş ise futbol oldu. Futbol spor okuluna katılan 356 çocuk, Varsak Stadı’nda çim sahada geleceğin “Hakan Şükür” ’ü olabilmek için çalışıyor. Deneyimli antrenörler tarafından futbol eğitimi verilen çocuklar, haftanın 3 günü, 1,5 saat antrenman yapıyor. Kepez Belediyespor Kulübü Tesisleri’ne gelen futbol branşının öğrencileri, buradan otobüslerle Varsak Stadı’na getiriliyor.

Okullar 26 Ağustos’ta kapanacak

Kepezli kız öğrenciler, yaz spor okulunda tercihini voleyboldan yana kullandı. Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda voleybol eğitimi alan kızlar, “Filenin Sultanları” olabilme hayali kuruyor. Zengin sporu olarak bilinen tenisi de Kepezli çocuklar çok sevdi. Erkek ve kızlardan oluşan 113 çocuk, modern kortlarda tenisi öğreniyor. 88 çocuk da tekvando okulunda savunma sporu eğitimi alıyor.

26 Ağustos’ta sertifika töreniyle sona erecek olan yaz spor okulunun diğer branşları ise boks, izcilik, hentbol, karate ve wushu.

Kepez’i spor şehri yapıyoruz.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, hem tesisleşmeye hem de amatör branşlara yaptıkları yatırımlarla ilçenin, spor merkezi olmayı başladığını söyledi. Tütüncü, ülkenin geleceği olan çocuklara, modern ortamlarda ücretsiz spor eğitimi sunmanın da mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Tütüncü, Beşkonak İlköğretim Okulu, Kanal Mahallesi Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Şafak Mahallesi Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu ve Varsak İlköğretim Okulu’nun bahçelerinde yapımı tamamlanan çadır tipi spor salonlarında da, spor okulu açacaklarını sözlerine ekledi.