Kepez Spor Kepez Spor

ANTALYA’YA VEFA İÇİN GÜRBÜZ’E SAHİP ÇIKACAĞIZ 08/09/2015 10:00

ANTALYA’YA VEFA İÇİN GÜRBÜZ’E SAHİP ÇIKACAĞIZ


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya’ya, Korkuteli’ne vefa için, Kırkpınar’da başpehlivan olan Ali Gürbüz’ün, başarısının devam etmesi için ellerindeki imkanları seferber edeceklerini söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olan Ali Gürbüz’ü, 10 adet Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.
Başkan Tütüncü, Kırkpınar’da Kepez Belediyesi adına güreşen pehlivanlara da ödül verdi.
Başkanlık toplantı salonundaki ödül törenine 2011 tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin başpehlivanı Ali Gürbüz, Antrenörü Garip Ramazan Çelik, Kepez Belediyespor’un pehlivanları Mevlüt Köken, Sefa Buğra Ocakçı ve Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu katıldı.

Ali Gürbüz’ün başarısı ile gurur duyduk

Tütüncü, Tarihi Kırkpınar’da bu yıl başpehlivanın Antalyalı Ali Gürbüz’ün olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Başkan Tütüncü, Gürbüz’ün, güreşçi bir aileden gelmesi nedeniyle, Antalya’nın güreşe sevdalı insanlarının gönlünde çok önemli bir yeri olduğunu da belirtti.

İnşallah Antalya’ya altın kemeri getirir

Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne zaman bu şehirden bir başpehlivan çıksa, Tarihi Kırkpınar’ın altın kemerini Antalya’ya getirse, bu şehrin insanlarının göğsünü kabartır. Ali Gürbüz de başta Korkuteli olmak üzere bütün Antalyalıların göğsünü kabartmış, bizleri onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Diliyorum ki, bir sporcu disiplini içerisinde çalışsın ve bu çalışmaların neticesinde, uzun yıllar Antalya’ya altın kemeri getirerek, bu mutluluğu defalarca bizlere yaşatsın.”

Desteğimiz sürecek

Belediye başkanı olduktan sonra Ali Gürbüz’e maddi ve manevi destek verdiğini, bu desteğin bundan sonra da süreceğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Desteklerimiz, bundan sonra da hep kendisi ile birlikte olacak. Antalya’mıza vefa için, Korkuteli’mize vefa için Ali Gürbüz’ün başarılı olması için, elimizden gelen her türlü gayreti ve imkanlarımızı seferber edeceğiz. Allah yolunu, bahtını, ufkunu açık etsin. İsmini Türk güreşine altın harflerle yazdırmasını diliyorum.” diye konuştu.

Genç pehlivanlar Gürbüz’ü örnek alsın

Kepez Belediyesi’nin güreş takımında yer alan diğer sporcularda, bu çerçevede Ali Gürbüz’ü örnek alarak, başarılı bir güreşçi olma yolunda azim göstereceklerdir
Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak gençlerin spora kazandırılması ve onların sporun alt yapısı içerisinde, amatör bir ruhla hareket ederek başarılı olmaları için önemli adımlar attıklarını da kaydetti.

Her kesimin spor yapmasına önem veriyoruz

Halkın tamamına sporu sevdirmeyi, geniş halk kitlelerine spor yaptırmayı hedeflediklerini dile getiren Tütüncü, bu hedefi gerçekleştirmenin yolunun da başarılı sporcuları ödüllendirmek, halkın spora olan ilgisini artırmaktan ve gençlerin spora motive olmalarını sağlamaktan geçtiğini vurguladı.

Ali Gürbüz’e 10 Cumhuriyet Altını

Başkan Hakan Tütüncü, 2011 tarihi Kırkpınar’da başpehlivan olmasından dolayı kutladığı Ali Gürbüz’e 10 adet Cumhuriyet Altını ödülünü takdim etti.
Gürbüz de hem kendisine hem de yağlı güreşe desteklerinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti.
Tütüncü, deste orta boyda üçüncü olan Mevlüt Köken ve teşvik 2’de üçüncü olan Sefa Buğra Ocakçı’yı da Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.